Hoe werkt Oranye?

Samenwerken met Oranye bij het aanstellen van een trainee

Wanneer je overweegt een trainee in te zetten binnen jouw organisatie beginnen we met een goede inventarisatie en analyse van de opdracht. Na overeenstemming over de opdrachtformulering en het wervingsprofiel starten wij de werving en selectie van kandidaat-trainees. Wij zoeken kandidaten aan de hand van criteria die wij vooraf met jou als opdrachtgever hebben afgesproken. Een aantal generieke competenties als leergierig, zelfsturend, verbindend en overtuigingskracht horen hier altijd bij. Voor elke opdracht zoeken wij met een gespecialiseerde recruiter naar passende talenten met de juiste WO-achtergrond, competenties en vaardigheden. Ook komen er misschien geschikte trainees beschikbaar die aan een volgende opdracht toe zijn. Deze kunnen meegenomen worden in de procedure. Naast een selectiegesprek met ons wordt van elke kandidaat een profielanalyse (ODC) gemaakt waaruit persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en ontwikkelpotentieel blijkt. Daarnaast wordt, op basis van een webbased testomgeving het niveau van enkele vaardigheden in kaart gebracht. De best passende kandidaten stellen wij aan de opdrachtgever voor. Samen kiezen we zo de nieuwe trainee. Het proces van werving en selectie duurt tussen de 2 en 4 weken – maar kán onder druk sneller. Onze roots liggen tenslotte in het interimmanagement vak.

De belangrijkste specificaties van ons traineeship:

De sollicitatieprocedure voor een trainee

Wanneer je overweegt te solliciteren naar een trainee-opdracht van Oranye begin je altijd met het leggen van contact. Via LinkedIn, onze site, een email of telefoontje: alles kan wat jou past. Ook benaderen we zelf kandidaten met interessante profielen. Meestal volgt een oriënterend telefoongesprek, en wanneer het lijkt te klikken maken we een afspraak voor een ‘live’ gesprek.

Voordat je dit gesprek in gaat krijg je een link om ‘webbased’ een profielanalyse te maken. Dit duurt een paar minuten maar vormt belangrijke input voor het gesprek en je verdere loopbaan als trainee. Het leuke van deze analyse is dat je hem niet goed of slecht kunt maken. Het is een drijfveren analyse die vooral leuk in informatief is. Kijk op www.odc.nl voor meer informatie. In het gesprek kijken we naar jouw geschiktheid als kandidaat voor de betreffende opdracht.

Het gaat o.m. over onderwerpen als:

Nadat we jou gesproken hebben stellen we samen vast of je voor deze of juist een andere opdracht een geschikte kandidaat bent. Als we het eens zijn stellen we je voor bij de opdrachtgever (soms worden er meerdere kandidaten voorgesteld). Meestal neemt de opdrachtgever onze aanbeveling over en gaat met je in gesprek. Ná het gesprek hoor je snel of je aan de slag kunt.

Wanneer je bent geselecteerd krijg je een overeenkomst aangeboden, en alle informatie die van belang is gedurende het traineeship. Meestal start je snel daarna, of uiterlijk aan het begin van de volgende maand.