Filosofie van Oranye

Filosofie van Oranye

Onze filosofie is simpel: “we willen graag jong toptalent de kans geven om zo snel mogelijk zich te ontwikkelen tot een jonge professional die een echte bijdrage kan leveren met verfrissende en vernieuwende ideeën”.

Het gedachtegoed startte bij K+V waar Sjef van Zwieteren zich samen met Johannes Arets afvroeg of het mogelijk was een jongere generatie te bemiddelen en te helpen zich te ontwikkelen. Ook in gesprekken met opdrachtgevers viel het op dat zij grote belangstelling hebben voor het binnen halen van ‘jong talent’.

Zo ontstond in de loop van de tijd het idee voor een traineeship. In juli 2018 werd hier handen en voeten aan gegeven en werd het bedrijf Oranye geboren.

Tegelijkertijd werd er hard gewerkt aan het opleidingstraject. Sjef heeft vroeg in zijn carrière binnen een project gewerkt (Nieuw Elan, een project van de Baak) waar het doel was om academici middels opleidings- en trainingsmodules én werkervaring klaar te stomen voor plekken binnen het bedrijfsleven.

Het idee van Oranye wordt mede gedragen door een netwerk van managers, directeuren en bestuurders. Zij fungeren in het traineeship graag als mentor van onze jonge talenten. Hiermee kunnen zij ook hun jarenlange opgebouwde kennis en ervaring delen aan de jongste generatie.

Het doel is dan ook om de organisaties te helpen in het ontmoeten van de jongste generatie, het leren kennen van jong talent en het werken met jonge professionals die verjonging, vernieuwing en verandering kunnen brengen.

Hieronder tref je een impressie van het moment van onze eerste opdracht.