Over Oranye

Over Oranye

Oranye is ontstaan vanuit de overtuiging dat jong talent meer is dan verjonging. En jong talent is ook meer dan zomaar een starter. Jong talent is een belangrijke aanjager van vernieuwing en innovatie. Dankzij een frisse blik en open mind zijn juist zij in staat om draagvlak te creëren voor verandering in organisaties. Ze zijn onbevangen en zetten met de vaardigheden van de nieuwe generatie écht stappen waar het gaat om nieuwe thema’s, cultuurveranderingen en projecten. Ze zorgen voor authentieke verbindingen waardoor veranderingen geaccepteerd worden.

Oranye is ontstaan uit een krachtenbundeling van het netwerk van een bureau voor  interimmanagement en werving & selectie: K+V.  Inmiddels is Oranye zelfstandig. Oranye kent als geen ander de uitdagingen in de zorg, het onderwijs en andere maatschappelijke organisaties. Wij, bij Oranye, snappen wat nodig is voor de toekomst van jouw organisatie. En wij weten hoe we talent moeten scouten, selecteren en begeleiden om succesvol te zijn.

Over Aruna Radjkoemar

“Zelf ben ik mijn carrière ook gestart in een traineeship. Ik kan, uit eigen ervaring, de kansen en meerwaarde van jong talent voor jou als opdrachtgever duiden. Daarom kan ik met veel enthousiasme uitleggen hoe opleiding, persoonlijke ontwikkeling en uitdagende opdrachten bijdragen aan een vliegende start van een jonge of prille carrière. Misschien moet ik wel zeggen ‘valse start’, omdat zoveel begeleiding, ontwikkeling en dit type ‘pittige en uitdagende’ opdrachten niet zomaar weggelegd is voor elke starter”. 

Over Sjef van Zwieteren

“Ik heb in verschillende sectoren gewerkt de afgelopen veertig jaar. Als ondernemer in de accommodatie- en opleidingssector, maar ook voor grote opleidingsorganisaties. In de ‘veiligheidssector’ in de petrochemische industrie en als zzp’er en loopbaanadviseur. Sinds 2000 als adviseur en ondernemer in de bemiddeling van interimmanagers, managers, directeuren en bestuurders in het maatschappelijk domein. Met Oranye ga ik terug naar het begin van mijn carrière. Bij de Baak in Noordwijk was ik vroeg in mijn werkzame leven, projectleider bij ‘Nieuw Elan’. Een ‘arbeidsmarkt toeleidingsproject’ voor academici. In een tijd met weinig werk en veel afgestudeerden. Nu is het anders: veel werk en jonge academici die wat makkelijker aan het werk komen. De uitdagingen zijn vergelijkbaar: jonge mensen helpen zich zelf te leren kennen en te leren begrijpen hoe organisaties werken. Eigenlijk precies de onderwerpen die op de universiteit minder aan bod komen. En tegelijk helpen we organisaties de nieuwste generatie binnen te halen. Een heel mooi project om mee bezig te zijn! 

Wij kijken uit naar de ontmoeting!

Met hartelijke groet,

Aruna Radjkoemar & Sjef van Zwieteren