Zorg

De dynamiek ook zichtbaar in jouw zorgorganisatie  

De zorgsector is één van de meest spraakmakende sectoren van ons land. Het is een sector die iedereen raakt en iedereen heeft een mening. Maar als bestuurder, directeur of ondernemer weet je als geen ander hoe de sector écht functioneert. Welke uitdagingen er op dit moment zijn. En welke toekomstige uitdagingen er aan komen. De thema’s zijn divers. En, het zijn er vooral véél. Daardoor lijkt je werkt op schaken op meerdere borden tegelijk. Op het ene bord werk je aan de strategische positionering van jouw organisatie op de arbeidsmarkt. Op een ander bord probeer je productie, formatie en kwaliteit met elkaar te blijven verbinden. Elders word je verrast door een verandering van financiering waardoor een investeringsbeslissing van twee jaar geleden onverstandig blijkt te zijn.

Je moet rekening houden met diversiteit, de veranderende zorgconsument én de veranderende zorgprofessional. De mindshift die gaande is in het denken óver zorg, online zorg, big data, artificiële intelligentie… Hoe ziet het ziekenhuis eruit over 20 jaar? Welke zorg hebben de toekomstige cliënten binnen de VVT nodig? Welk vastgoed past bij de toekomst? Welke organisatiestructuur en welke aansturing zijn het beste?

Oranye-talent

Juist door de inzet van jong talent kan je de snelheid van veranderen bevorderen. Talent als impuls om de zorg te vernieuwen. Nieuwe inzichten binnen brengen, projectmatig werken, deadlines. Niet in structuren denken maar in mogelijkheden. Trainees doen dit als vanzelf omdat ze de vaste structuren en gebaande paden nog niet kennen. Omdat ze durven uit te proberen. En pas verworven ideeën en technieken meebrengen. Zo leren zij jou hoe de jongste generatie denkt, werkt en hoe je hiervan gebruik kunt maken. Maar ook maken zij het verschil duidelijk tussen de huidige populatie medewerkers én cliënten en de toekomstige.

De trainees zelf ontwikkelen zich door de nieuwe omgeving en uitdagingen, ons traineeprogramma, de gesprekken met hun mentor en met elkaar, razendsnel. Zij leren zichzelf beter kennen, hun kwaliteiten en competenties ontplooien en geven samen met jou richting en impuls aan de start van hun loopbaan.

Past jong talent bij mijn organisatie? 

Ja natuurlijk! De plek van jouw organisatie in de zorgketen is niet bepalend. Het gaat om de uitdaging die er ligt. De verandering die je zoekt en de nieuwsgierigheid naar de nieuwe generatie professionals. ‘Goed opdrachtgeverschap’, enthousiasme en energie om het avontuur aan te gaan – zit in de ménsen in een organisatie, en kunnen óveral gevonden worden! 

Vanuit een verjongende en vernieuwende blik hopen wij jong talent en jouw organisatie met elkaar te verbinden in interessante en grensverleggende opdrachten. Oranye wil graag nieuwe invalshoeken en creatieve energie brengen in jouw organisatie.

Ben je nieuwsgierig geraakt? Wij gaan graag met je in gesprek om jouw behoefte en ideeën nader uit te werken. Een voorstel bij een eventuele opdracht maken wij samen op maat.

Je kan bellen, mailen of appen met Aruna Radjkoemar (radjkoemar@oranye.nl en 06-25092509) of Sjef van Zwieteren (zwieteren@oranye.nl en 06-21537354).