Samenwerken met Oranye

Samenwerken met Oranye

Wanneer je geïnteresseerd bent in Oranye komen we graag langs om ons aanbod toe te lichten. We vertellen over onze werkwijze, vertellen waaraan een opdracht en ‘goed opdrachtgeverschap’ moet voldoen en hoe wij de samenwerking zien.

Wanneer je een opdracht voor een trainee wilt aanbieden zullen we beginnen met een goede inventarisatie van de opdracht. Samen met jou en jouw team. Na het akkoord op de opdrachtformulering en het wervingsprofiel zoeken wij geschikte kandidaten voor de trainee-opdracht. Dit doen we door actief te searchen. We werken dus niet vanuit een pool maar zoeken gericht naar de best passende kandidaat. Dit kán ook een van de trainees zijn die al een opdracht heeft afgerond. We toetsen op intelligentie, drijfveren en motivatie. Van elke kandidaat maken we een profielanalyse (ODC zie odincompany.com) waaruit kwaliteiten en ontwikkelpotentieel blijkt. De meest geschikte kandidaten stellen wij aan de opdrachtgever voor. Uit deze selectie kiezen we vervolgens samen de best passende trainee. Het proces van werving en selectie duurt tussen de 2 en 4 weken – maar kán onder druk sneller. Onze roots liggen tenslotte in het interimmanagement vak.

De trainee start op de opdracht en wordt gedurende het traject intensief begeleid zowel op persoonlijke ontwikkeling als (inhoudelijk) op de opdracht. Naast de begeleiding door een mentor volgt de trainee het traineeprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het doel van het traineeship is dat opdracht, training en begeleiding elkaar versterken. Daardoor kan de trainee zich sneller ontwikkelen en dat draagt bij aan de kwaliteit van de uit te voeren opdracht. De ontwikkeldoelen van de trainee worden door assessments, coaching, begeleiding en het persoonlijk ontwikkelplan gemonitord, gestimuleerd en aangestuurd. Meer informatie over het traineeship kun je vinden op de pagina Traineeship.

De belangrijkste specificaties van ons traineeship:

Voorbeelden van rollen waarin de trainee kan acteren: