Trainee zorglogistiek changeteam – Koninklijke Visio

Visio

Koninklijke Visio is een landelijk speler voor zorg, onderwijs en diensten aan mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Visio ondersteunt haar cliënten bij het (opnieuw) leren benutten van hun mogelijkheden en het aanleren van vaardigheden. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. 

De bevlogen en betrokken medewerkers van Visio kijken naar wat wél kan in plaats van wat níét kan. Visio realiseert met een persoonlijke en passende aanpak tevreden cliënten. Respect voor de cliënt en haar keuzes en de kwaliteit van zijn of haar leven staan voorop. Hierbij werkt Visio samen met zowel nationale als internationale partijen.

Aanleiding

Revalidatie en Advies is een van de belangrijke primaire processen van Visio. 

Visio ondersteunt en begeleidt door middel van revalidatie en advies slechtziende en blinde mensen om zo onafhankelijk en zelfstandig mogelijk te leven. Cliënten leren vaardigheden aan en leren andere zintuigen gebruiken door bijvoorbeeld deskundig advies over revalidatiehulpmiddelen en praktische trainingen.

Het domein Revalidatie en Advies bestaat uit drie zelfstandige regio’s: Noord, West en Zuid. Er zijn ook projecten die landelijke werking hebben. Visio is begin 2018 gestart met het project GRIP. In de drie R&A-regio’s (Revalidatie en Advies) zijn kernteams aan de slag gegaan om optimalisering in vraaggericht productaanbod en transparante cliëntprocessen te realiseren. 

De landelijke projectorganisatie is ingericht en de eerste slagen zijn reeds gemaakt. De volgende stap is de landelijke uitrol en implementatie van tactische en operationele capaciteitsplanning in de vorm van een landelijk changeteam. Dit team bestaat uit een landelijk projectleider bijgestaan door drie trainees in de drie regio’s (Noord, West en Zuid). Samen implementeren zij in samenwerking met management en medewerkers de verbetermaatregelen om zo effectief en efficiënt mogelijke zorgprocessen te realiseren. 

De opdracht

Voor het landelijk changeteam zoekt Oranye voor Visio drie trainees zorglogistiek, die werkzaam zullen zijn in één van de regio’s van het domein Revalidatie & Advies, Noord, West en Zuid, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Deze trainees zorglogistiek worden functioneel aangestuurd door de landelijk manager zorglogistiek en vallen hiërarchisch onder de directeur R&A van de betreffende regio. 

Als trainee ben jij voor jouw regio als aanjager verantwoordelijk voor de realisatie van projecten en activiteiten gericht op het efficiënt en effectief inrichten van de zorgprocessen binnen R&A. 

Jouw taken zijn het coördineren, adviseren, plannen en monitoren van de voortgang van de projecten en implementatie van de maatregelen. Je geeft in jouw regio leiding aan verschillende deelprojecten en werkt daarmee nauw samen met de zorgprofessionals, regionale managers planning en de andere managers. 

Je rapporteert de stand van zaken en risico’s per (deel)project aan de manager zorglogistiek en de regiodirecteur. Ook zorg je voor de benodigde input over de voortgang van het programma in het changeteam.

In deze traineeopdracht zijn vaardigheden als projectmatig werken en kennis van de zorglogistieke processen een belangrijke voorwaarde in de selectie van kandidaten.

Voor deze opdracht zoeken wij naar trainees die enerzijds affiniteit hebben met de zorg en zich daartoe betrokken voelen en anderzijds vanuit hun opleiding, scriptieonderzoeken of eerste werkervaringen bekend zijn met zorglogistieke processen. 

Jouw profiel

Als jij graag in een organisatie werkt met een maatschappelijk belang, waar veel aandacht is voor jou, voor de kwaliteit van het werk, de servicegerichte dienstverlening en de onderlinge contacten, dan voel jij je vast thuis bij Visio. Heb jij passie en drive voor deze sector en wil jij helpen het verschil te maken in deze organisatie? Dan is er een uitdagende traineeplek voor jou!

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding in Zorglogistiek, bij voorkeur een master Health Sciences met de specialisatie Optimization of Healthcare Processes òf een master Industrial Engineering and Management met de specialisatie Healthcare Technology and Management aan de Universiteit Twente of een zorglogistieke opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 
 • Je hebt kennis van het werken in een multidisciplinaire setting.
 • Je bent zelfsturend, zelfstandig en autonoom.
 • Je doorziet en begrijpt processen, je weet waar het om gaat en je kan mensen hierin meenemen en overtuigen.
 • Je bent een mensenmens en je bent in staat om mensen met elkaar te verbinden. 
 • Je bent analytisch sterk en je kunt structureren en organiseren.
 • Je bent daadkrachtig, actiegericht en proactief. 
 • Je blinkt uit in je mondelinge en schriftelijke communicatie.
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en je bent creatief en ondernemend.
 • Je bent nieuwsgierig, je hebt lef en een eigen mening.
 • Het is een pré als je in 1 van de drie regio’s woonachtig bent of juist heel centraal woont.

Oranye

Oranye is een initiatief van K+V en Newpublic. Zij hebben de handen in één geslagen en zijn een nieuw label gestart onder de naam: “Oranye”. Wij bieden een traineeship binnen de domeinen Zorg, Onderwijs en het Maatschappelijk middenveld. Organisaties die wij bedienen zijn zorgorganisaties, onderwijsinstellingen, kinderopvang, kunst- en cultuurorganisaties, woningcorporaties en andere maatschappelijke organisaties.

Wat bieden wij jou? 

Visio biedt een dynamische werkplek waarin jij veel kunt leren, verantwoordelijkheden krijgt én invloed hebt op je eigen takenpakket. Oranye biedt jou een traineeship aan, waarin je bij ons in dienst komt. Je volgt het traineeprogramma van twee jaar, waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Bovendien word je op inhoud, kennis en kunde begeleid door experts. Zo zorgen wij voor een vliegende start van jouw carrière. 

Ben je enthousiast? 

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en heb je interesse in deze functie? Neem dan contact op met Aruna Radjkoemar. Je kunt haar benaderen via radjkoemar@kv.nl of via 06 2509 2509! 

Solliciteer direct