Trainee planning & beleid – Noorderbreedte

Noorderbreedte

Noorderbreedte biedt zorg aan ouderen in Friesland. Bewoners kunnen terecht in een van de woonzorgcentra of bij Noorderbreedte Revalidatie. Ook wordt dagbesteding en dagbehandeling aangeboden. De organisatie beschikt over veertien locaties, een revalidatiecentrum en een vestiging van franchiseorganisatie Noorderbreedte State.

Het werken met jonge professionals, trainees, is niet nieuw, er wordt regelmatig gebruik gemaakt van jong talent. De organisatie is geïnteresseerd in jonge professionals die ‘andere’ interventies durven doen; dwarsdenkers met takt. In staat om verbinding te maken, nuchter te laten zien dat het ook anders kan. 

De opdracht

De opdracht waarvoor wij per direct een jonge professional/trainee zoeken omvat twee deelopdrachten. Hierdoor maak je op verschillende manieren kennis met de organisaties de en uitdagingen en mogelijkheden in een grotere zorgorganisatie. 

1. De planning van de zorgverleners wordt gecentraliseerd om efficiency te verhogen. 

De bedoeling is dat de planners bij elkaar gaan zitten. De structuur van de agenda’s zal moeten worden afgestemd en op een eenduidige wijze worden ingevuld. Dit vereist inventarisatie van de huidige werkwijze, processen en agenda-technische issues. Samen met enkele zorgverleners en planners ga je werken aan een uniforme wijze van structurering van de agenda’s.  Je zorgt voor overzicht en inzicht, en helpt de planners zich los te maken van ‘de waan van de dag’ en te denken in nieuwe structuren en mogelijkheden. 

2. Grensoverschrijdend (en onbegrepen) gedrag komt altijd voor in de zorg. 

Het grensoverschrijdende gedrag kan gericht zijn op andere bewoners, en op de zorgmedewerkers. Bij het omgaan met dit gedrag moet de veiligheid van cliënten én professionals altijd het uitgangspunt zijn. Er is geen eenduidige manier om met dit gedrag om te gaan. Elke situatie is uniek en afhankelijk van veel factoren. 

Ook bij Noorderbreedte hebben recentelijk een aantal zaken van  grensoverschrijdend gedrag plaatsgevonden. Uit de evaluaties ervan blijkt dat vanuit schroom en onvoldoende kennis over wat men kan en mag doen,  er niet altijd adequaat gereageerd of gehandeld is.

Er is behoefte aan beleid omtrent grensoverschrijdend gedrag. Het doel is duidelijke afspraken, protocollen. Het stellen van grenzen ter bescherming van andere cliënten en medewerkers. 

Binnen deze opdracht onderzoek je hoe andere zorgorganisatie met deze problematiek omgaan en breng je het delen van kennis en het werken aan duidelijke afspraken en protocollen op gang. Denk ook aan bespreking van casuïstiek, reflectie en intervisie om zo awareness te creëren. 

Jouw profiel

Als jij graag in een organisatie werkt met een maatschappelijk belang, waar veel aandacht is voor jou, voor de kwaliteit van het werk, de servicegerichte dienstverlening en de onderlinge contacten, dan voel jij je vast thuis bij Noorderbreedte. Heb jij passie en drive voor deze sector en wil jij helpen het verschil te maken in deze organisatie? Dan is dit een uitdagende traineeplek voor jou!

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding, bij voorkeur kennis van de jeugdzorg.
 • Je hebt affiniteit met processen en projectmatig werken.
 • Je begrijpt planning, patiëntenzorg en bedrijfsvoering. 
 • Je hebt bedrijfsmatig inzicht.
 • Je bent zelfsturend, zelfstandig en autonoom.
 • Je doorziet en begrijpt, je weet waar het om gaat en je kan mensen hierin meenemen en overtuigen.
 • Je bent een mensenmens en je bent in staat om mensen met elkaar te verbinden. 
 • Je bent analytisch sterk en je kunt structureren en organiseren.
 • Je bent daadkrachtig, actiegericht en proactief. 
 • Je hebt een hands-on mentaliteit en je bent creatief en ondernemend.
 • Je bent nieuwsgierig, je hebt lef en een eigen mening.

Oranye

Wij bieden een traineeship binnen de domeinen Zorg, Onderwijs en het Maatschappelijk middenveld. Organisaties die wij bedienen zijn ‘maatschappelijke organisaties’ in de zorg, kinderopvang, branchevereniging, kunst- en cultuur, ondersteuningsorganisaties voor werkzoekenden, woningcorporaties etc. Op termijn zal Oranye ook trainee-opdrachten in het bedrijfsleven aanbieden.  

Wat bieden wij jou? 

Noorderbreedte biedt een dynamische werkplek waarin jij veel kunt leren, verantwoordelijkheden krijgt én invloed hebt op je eigen takenpakket. Oranye biedt jou een traineeship aan, waarin je bij ons in dienst komt. Je volgt het traineeprogramma van een jaar samen met een groep jonge talenten, waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Bovendien word je op inhoud, kennis en kunde begeleid door experts. Zo zorgen wij voor een vliegende start van jouw carrière. 

Ben je enthousiast? 

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en heb je interesse in deze functie? Neem dan contact op met Sjef van Zwieteren. Je kunt hem benaderen via zwieteren@oranye.nl of via 06 2153 7354! 

Solliciteer direct