Trainee Innovatielab – Atlant

Atlant

Bij Atlant geven ze ruimte, letterlijk en figuurlijk. Voor hen is de mens namelijk het allerbelangrijkste. Elk mens is prachtig. Kwetsbare mensen ondersteunen zij. Dat is hun bestaansrecht. Zij doen dit aandachtig, uit volle overtuiging, recht uit het hart! De medewerkers zijn daarin cruciaal, zij zijn goud waard. Zij hebben tijd voor de ander, doen waar ze goed in zijn, spreken elkaar aan en groeien.

Atlant is een VVT (Verpleging, Verzorging Thuiszorg)-organisatie met 1200 medewerkers en 800 vrijwilligers die werken op negen locaties in de regio. Vanuit deze locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden onze medewerkers zorg, wonen en welzijn aan oudere cliënten, aan cliënten met het syndroom van Korsakov, cliënten met de ziekte van Huntington, cliënten met dementie of cliënten die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington heeft Atlant het predicaat Topcare. Dit staat voor topzorg aan cliënten met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. Zij doen onderzoek naar de ziekte, geven kennis door en koppelen scholing voor onze medewerkers aan de bevindingen.

Atlant is ambitieus, ze willen die topzorg én welzijn voor iedereen. Daarom zoeken ze betrokken mensen die samen met ons die ambitie willen waarmaken. Op verschillende plekken binnen onze organisatie. Als je bij Atlant komt werken, verbind je je aan een organisatie waarin (door)leren en eigenaarschap een grote rol spelen. Ze werken hard, maar hebben ook plezier. Door jaarlijks diverse evenementen te organiseren voor cliënten en familie, voor medewerkers en vrijwilligers. We doen het samen.

Aanleiding

Sturing en controle worden in de zorg gezien als belangrijk en soms als het belangrijkste. Het leidt immers tot de gewenste veiligheid in de zorg. Daarmee komt ‘welzijn van de cliënt’ veelal op de tweede plaats. De wens is om tot een model te komen dat meerwaarde toevoegt 

aan het welzijn van de cliënt. Dit model moet gebaseerd zijn op de normen van sturen en controle die in de basis op orde moeten zijn. 

Vanuit de verbindende visie wil Atlant iedereen zoveel mogelijk betrekken bij verandering en innovatie. 

De opdracht

‘Een innovatielab creëren en deze op een organische manier verweven in de organisatiecultuur’ 

Atlant medewerkers en vrijwilligers enthousiasmeren om mee te denken over innovatie en de inzet van techniek op de werkvloer. Met de bottom up-benadering haal je op de werkvloer veel ideeën op. Het doel is een organisch innovatielab creëren, waarmee er een continue betrokken, proactieve en meedenkende houding wordt gecreëerd bij medewerkers en vrijwilligers. Als een spin in een web bereik en enthousiasmeer je mensen Je bent het aanspreekpunt en de stuwende kracht achter het lab en je bent de aanjager van ‘het innoverende meedenken’.

Concreet ga je aan de slag met de volgende onderwerpen: 

 • Het bereiken van alle 2000 medewerkers en vrijwilligers en deze actief betrekken, zodat zij komen met ideeën en meedenken over processen, innovaties, techniek en inrichting. 
 • De verbetering van de zorg door ideeën die medewerkers hebben op te vragen en boven tafel te krijgen.
 • Het gebruiken van het sociaal intranet als communicatiemiddel om de doelgroep te bereiken. Hierbij ga je ook creatief op zoek naar andere communicatiemiddelen om de doelgroep te bereiken.
 • Onderdeel van de opdracht is ook om best practices in het land op te halen.
 • Zorgen dat medewerkers zicht krijgen op de ingebrachte ideeën en het gevoel krijgen dat hun input serieus wordt genomen, zonder de verwachting te wekken dat alle ideeën ook uitgevoerd worden. Want een wegingscommissie(s), dat kunnen verschillende organisch samengestelde groepen uit de hele organisatie zijn, bepaalt welke ideeën uitgevoerd/ geïmplementeerd kunnen worden. 
 • En natuurlijk succes vieren en input belonen! 

Jouw profiel

Ben jij de vernieuwende kracht achter het innovatielab en de ambassadeur ervan binnen de organisatie?

 • Jij kan schakelen tussen verschillende typen mensen en organisatielagen;
 • Je kunt ideeën bedenken, ophalen uit de organisatie en vervolgens beoordelen en vertalen naar concrete plannen;
 • Je kunt op eigen kracht mensen enthousiasmeren om mee te doen;
 • Jij neemt anderen mee in je enthousiasme;
 • Je bent in staat om te verbinden in communicatie en werkstijl: een mensenmens;
 • Je bent dynamisch, pro-actief, organisatorisch en analytisch sterk;
 • Daarnaast ben je daadkrachtig, enthousiast en punctueel en blink je uit in je mondelinge en schriftelijke communicatie.

Oranye

Wij bieden een traineeship binnen de domeinen Zorg, Onderwijs en het Maatschappelijk middenveld. Organisaties die wij bedienen zijn ‘maatschappelijke organisaties’ in de zorg, kinderopvang, branchevereniging, kunst- en cultuur, ondersteuningsorganisaties voor werkzoekenden, woningcorporaties etc. Op termijn zal Oranye ook trainee-opdrachten in het bedrijfsleven aanbieden.  

Wat bieden wij jou? 

Atlant biedt een dynamische werkplek waarin jij veel kunt leren, verantwoordelijkheden krijgt én invloed hebt op je eigen takenpakket. Oranye biedt jou een traineeship aan, waarin je bij ons in dienst komt. Je volgt het traineeprogramma van een jaar samen met een groep jonge talenten, waarin jouw persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Bovendien word je op inhoud, kennis en kunde begeleid door experts. Zo zorgen wij voor een vliegende start van jouw carrière. 

Ben je enthousiast? 

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel en heb je interesse in deze functie? Neem dan contact op met Aruna Radjkoemar. Je kunt haar benaderen via radjkoemar@oranye.nl  of via 06 2509 2509! 

Solliciteer direct