Zorg

De dynamiek en mogelijkheden in de zorg

De zorgsector is één van de meest spraakmakende sectoren van ons land. Het is een sector die iedereen raakt en iedereen heeft een mening. Welke uitdagingen er op dit moment zijn. En welke toekomstige uitdagingen er aan komen. De thema’s zijn divers. En, het zijn er vooral véél. Voor directies en besturen binnen de zorg lijkt het werk op schaken op meerdere borden tegelijk. 

Op het ene bord werken zij aan de strategische positionering van de organisatie op de arbeidsmarkt. Op een ander bord proberen zij productie, formatie en kwaliteit met elkaar te blijven verbinden. Elders worden ze verrast door een verandering van financiering waardoor een investeringsbeslissing van twee jaar geleden onverstandig blijkt te zijn.

Je moet rekening houden met diversiteit, de veranderende zorgconsument én de veranderende zorgprofessional. De mindshift die gaande is in het denken óver zorg, online zorg, big data, artificiële intelligentie… Hoe ziet het ziekenhuis eruit over 20 jaar? Welke zorg hebben de toekomstige cliënten binnen de VVT nodig? Welk vastgoed past bij de toekomst? Welke organisatiestructuur en welke aansturing zijn het beste?

Zijn dit onderwerpen waar jij energie van krijgt? Jij bent de toekomst, beslis dan ook mee over de toekomst van de zorg een bijdrage te leveren. Wil jij de zorgsector te helpen met dit soort uitdagende opdrachten?

Oranye-talent

Organisaties in de zorg moeten zich voortdurend aanpassen aan de omgeving en aan steeds veranderende wet- en regelgeving. Deze veranderingen leiden tot aanpassingen en implementatie vraagstukken. Je helpt organisaties innoveren. Je vertaalt de nieuwe thema’s naar de organisatie en helpt ze operationaliseren. En je verbindt de organisatie naar stakeholders op elk niveau.

Je bent reflectief naar jezelf. Je weet te benoemen waar je goed in bent en ook wat je nog wilt ontwikkelen. Als iets niet goed gaat, kijk je eerst naar jezelf: wat had je beter kunnen doen. Je durft je grenzen te verleggen, maar ze ook aan te geven. En als het nodig is, laat je ook de organisatie in de spiegel kijken. Je durft – situationeel – een rebel te zijn maar ook weet je met de flow mee te gaan wanneer nodig. Je verbindt je eigen vernieuwende ideeën met de strategie van de organisatie. Concreet, en zonder angst om dingen anders te doen. Jij durft buiten de lijntjes te kleuren. Je schakelt en verbindt gemakkelijk tussen verschillende niveaus en doelgroepen. 

Zit het in jou om meteen aan de slag te gaan bij een organisatie waar je echt het verschil mag maken, dan ben je Oranye. Je hebt snel inzicht in nieuwe omgevingen, luistert goed naar wat er speelt en gaat dan daadkrachtig aan de slag. In verbinding met alle betrokkenen. Je gaat in overleg met ons aan de slag bij een organisatie bij jou in de regio. 

Pas ik, als jong talent, bij zorgorganisaties?

Ja natuurlijk! Vanwege de alsmaar veranderende omgeving zijn de organisaties op zoek naar creatieve nieuwe inzichten en andere paden. Verjonging, vernieuwing en verandering zijn de sleutelwoorden. Mensen met lef en durf en die buiten de kaders durven te kijken en te denken. 

Heb jij een verjongende, vernieuwende blik en een gezonde dosis lef? Dan willen wij jouw talent verbinden aan een organisatie om interessante en grensverleggende opdrachten te realiseren. Oranye wil graag jou in staat stellen om nieuwe invalshoeken en creatieve energie te brengen in organisaties.

Neem contact op!

Je kan bellen, mailen of appen met Sjef van Zwieteren (zwieteren@oranye.nl en 06-21537354).