Ben jij Oranye?

Wanneer ben je Oranye?

Jezelf (maatschappelijk) betrokken voelen geeft jou energie. Je kiest er voor je in te zetten voor organisaties met een duidelijk doel waar jij je bij thuis voelt. Dit betekent voor iedereen iets anders. Leidraad is steeds een positieve ontwikkelingsgerichte bijdrage leveren aan mensen en organisaties. Herken jij jezelf in deze drive?

Hoe ben je Oranye?

Je bent reflectief naar jezelf. Je weet te benoemen waar je goed in bent en ook wat je nog wilt ontwikkelen. Als iets niet goed gaat, kijk je eerst naar jezelf: wat had je beter kunnen doen? Je durft je grenzen te verleggen, maar ze ook aan te geven. En als het nodig is, laat je ook de organisatie in de spiegel kijken. Je kan – situationeel – een rebel zijn maar ook weet je met de flow mee te gaan. Je verbindt je eigen vernieuwende ideeën met de strategie van de organisatie. Concreet, en zonder angst om dingen anders te doen. Jij durft buiten de lijntjes te kleuren. Je schakelt en verbindt gemakkelijk tussen verschillende niveaus en doelgroepen.

Wat breng jij als Oranye trainee?

Zit het in jou om direct aan de slag te gaan bij een organisatie waar je echt het verschil mag maken? Dan ben je Oranye. Je hebt snel inzicht in nieuwe omgevingen, luistert goed naar wat er speelt en wanneer je plan klaar is ga je daadkrachtig aan de slag. In verbinding met alle betrokkenen.

In overleg met ons ga je aan de slag bij een organisatie in de zorg, het onderwijs of bijvoorbeeld het maatschappelijk midden. Al deze organisaties zien voortdurend nieuwe vragen op zich afkomen. Door veranderende wet- en regelgeving en ontwikkelingen in de omgeving. Deze uitdagingen leiden tot aanpassingen en implementatie vraagstukken. In je opdracht help je organisaties innoveren. Je vertaalt de nieuwe thema’s naar de organisatie en helpt ze operationaliseren. En je verbindt de organisatie naar stakeholders op elk niveau.

Je houdt van een pittige uitdaging. Je durft vragen te stellen en nieuwe voorstellen te doen ook buiten de gebaande paden. Heb je er al zin in en ben jij er klaar voor?

Welke rollen ga je vervullen bij Oranye?

Voorbeelden van Oranye-opdrachten:

  1. Het creëren en aanjagen van een innovatielab bij een zorgorganisatie. Het doel is een organisch innovatielab te creëren, waarmee er een continue betrokken, proactieve en meedenkende houding wordt gecreëerd bij medewerkers en vrijwilligers.
  2. Beleidsmedewerker bij een screeningsorganisatie. De opdracht is om voor het bevolkingsonderzoek darmkanker en het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker de processen te ondersteunen en te vernieuwen, werk voor te bereiden en met een frisse kijk nieuwe mogelijkheden te exploreren.
  3. Kwaliteitsmedewerker finance bij een organisatie. Het doel van de opdracht is om voor de gehele organisatie een systeem van kritieke prestatie indicatoren (KPI’s) op te zetten; in overleg met medewerkers KPI’s te formuleren, te implementeren en regie te voeren hierop; de dilemma’s te signaleren tussen de dagelijkse praktijk en de behoefte van de cliënt en/of de visie van de organisatie; van daaruit beleid en werkprocessen op te stellen en om op persoonlijke kracht mensen in beweging te krijgen.
  4. In ondersteuning van de interim bestuurder langs vijf disciplines de organisatie opnieuw opbouwen. Er dienen businesscases opgezet te worden voor deze vijf disciplines. Samen met de medewerkers en professionals de financieringsstromen per discipline in kaart brengen en daarvoor een businessplan maken en implementeren.
  5. Samen met een interim directeur werken 2 trainees aan de verbetering van de zorglogistieke processen. Doel is deze processen, binnen het onderdeel Revalidatie en Advies, zo in te regelen dat tijd, geld en middelen optimaal worden ingezet en de cliënt beter en sneller wordt geholpen.
  6. Een belangenorganisatie wil ‘public affairs’ beter inzetten. Een trainee leidt intern het project om de omslag van reactieve naar actieve belangenbehartiging te maken

Wanneer kun je bij Oranye solliciteren?

Altijd! Want er zijn voortdurend opdrachten en projecten beschikbaar waar je op kunt instromen. Bij organisaties door heel Nederland. Heb je net een WO-opleiding afgerond? Dat mag een studie zijn die aansluit bij een van onze domeinen, maar dat is geen vereiste. Als jij je talenten en kennis maar wil inzetten en wil doorleren! En als jij denkt dat je Oranye genoeg bent. Nieuwgierig en enthousiast? Solliciteer dan meteen via de onderstaande button!