Traineeship
Van jong talent tot toptalent van de toekomst

Ga jij voor een traineeship in de publieke sector?

De publieke sector is een zeer diverse sector die iedereen raakt en waar iedereen een mening over heeft. Een sector die een toekomst vol verandering tegemoet gaat. Of het nu gaat over slimmere toepassingen van technologie in de zorg, nieuwe vormen van leren binnen het onderwijs, veranderende maatschappelijke organisaties door groei en andere externe factoren, publieke organisaties moeten intern als extern meewegen in deze dynamiek. Met een traineeship bij Oranye kun jij als jong academisch talent bijdragen aan de duurzaamheid van die toekomst.

Maak verschil in de publieke sector

Oranye zoekt jonge talenten die zich vastbijten in complexe vraagstukken en actuele thema’s. Hoe omarm je bijvoorbeeld technologische innovaties in de zorgsector? Hoe ga je om met diversiteit, de veranderende zorgconsument én de veranderende zorgprofessional? Hoe positioneer je jouw zorgorganisatie in de arbeidsmarkt? En welke managementstijl past bij de zorgorganisatie van de toekomst?

Hoe kijk jij naar het onderwijs van de toekomst? Door mee te gaan in veranderingen, blijven onderwijsinstellingen state-of-the-art op hun onderwijsgebied. Hoe zorg je voor meer maatwerk voor leerlingen en goede inpassingen van technologische vernieuwingen? Hoe help jij de organisaties in het onderwijs de educatie toekomstbestendig maken, terwijl zij kunnen meebewegen met de nieuwste trends? 

Vele maatschappelijke organisaties slaan de brug tussen burger en overheid, maar laveren tegelijkertijd laveren tussen het creëren van maatschappelijke én financiële waarde. Hoe kun jij van meerwaarde zijn voor hen in hun dynamische omgeving? Hoe zorg je ervoor dat organisaties kunnen groeien en flexibel genoeg blijven om de continue veranderingen te blijven ondergaan? Hoe borg je technologische inpassingen in werkprocessen die maatwerk blijven toestaan? Op welke manier blijven organisaties in direct contact met hun clienten, klanten en leveranciers, zodat informatie delen efficiënter en effectiever kan?

Ben jij het jonge talent dat ‘verrassend anders’ durft mee te denken en mee te doen?

Wij dagen je uit!

Wil jij met ons een sprong in het diepe wagen? In verschillende rollen binnen diverse organisaties aan de slag met deze en andere vraagstukken? Meld je dan aan voor ons traineeprogramma.

Als Oranye-trainee werk je aan een opdracht bij een zorgorganisatie in jouw regio. Een uitdagende klus, want iedere organisatie kent een eigen dynamiek en vraagt om een andere aanpak. Om hierin je eigen weg te vinden, je talenten te ontdekken en deze optimaal in te zetten volg je ons unieke traineeprogramma

In dit interactieve programma van twee jaar werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling door theorie en praktijk te koppelen in verschillende werkvormen. Je start op de opdracht en wordt gedurende het traject intensief begeleid zowel op persoonlijke ontwikkeling als (inhoudelijk) op de opdracht. Dit doen wij door de fieldmanager, in combinatie met een interimmanager die fungeert als inhoudelijke mentor/schaduwmanager.

Naast de één-op-één begeleiding volgt je eens per twee weken de traineeopleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling. Denk daarbij aan trainingen, op het gebied van persoonlijke effectiviteit, persoonlijk leiderschap en communicatie. Daarnaast gebruiken we vormen als intervisie en gaming, zodat jij nog meer inzicht in jezelf krijgt. De tools die je aangereikt krijgt zijn goed toepasbaar in het dagelijkse werk. Het doel van het traject is dat opdracht, training en begeleiding elkaar versterken. Daardoor kun jij je razendsnel ontwikkelen en dat draagt bij aan de kwaliteit van de opdracht. De ontwikkeldoelen van de trainee worden door assessments, coaching, begeleiding en het persoonlijk ontwikkelplan gemonitord en gestimuleerd en aangestuurd.

Ontwikkeling is aandacht geven en ervaringen delen. Je start als trainee in een traineegroep van ongeveer 10-14 trainees, waarin jullie twee jaar samen het traineeship volgen. Oranye-trainees leren ook, vanuit meerdere invalhoeken, van elkaars uitdagingen en aandachtpunten. Samen oefenen jullie invloed uit op elkaar door bijvoorbeeld intervisie. Door de tweewekelijkse opleidingsdagen zijn trainees even uit de organisatie, waardoor jullie verfrissende en verwonderende blik behouden blijft.

 • Intensief opleidingsprogramma & begeleidingsprogramma
 • Assessment en coaching aan de hand van de ODC-meting (www.odincompany.com)
 • Inhoudelijke begeleiding door een interimmanager, die fungeert als inhoudelijke schaduwmanager/mentor
 • Interactieve trainingen om persoonlijk leiderschap te leren kennen en toe te passen 
 • Intervisie en persoonlijk ontwikkelplan
 • Vaardigheidstrainingen als projectmatig en procesmatig werken, zogenaamde Experience Days op basis van serious gaming.

Kortom, je werkt in een organisatie met een grote maatschappelijke relevantie, je behandelt actuele thema’s en vraagstukken en werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. In een publieke omgeving met toegewijde collega’s die elke dag keihard werken om de beste prestatie te leveren. Uit welk hout moet je gesneden zijn om je in deze omgeving helemaal thuis te voelen?

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding
 • Je hebt affiniteit met innovatie en werkprocessen
 • Je schrikt niet van uitdagingen, strategische ambities en cijfers
 • Je bent ondernemend, creatief, enthousiast en punctueel
 • Je blinkt uit in je mondelinge en schriftelijke communicatie
 • Je bent organisatorisch en analytisch sterk en je kunt structureren
 • Je hebt een hands-on mentaliteit
 • Je bent in staat om te luisteren en mensen met elkaar te verbinden
 • Je bent proactief, hebt een gezonde dosis lef en staat voor je eigen mening

Ga jij ervoor? Solliciteer dan via de sollicitatiepagina en motiveer waarom jij de ideale kandidaat bent voor Oranye. Wil je graag wat meer weten? Mail gerust je vraag naar Aruna Radjkoemar.

Trainee zorglogistiek changeteam

‘Voor het landelijk changeteam zoekt Oranye voor Visio drie trainees zorglogistiek, die werkzaam zullen zijn in één van de regio’s van het domein Revalidatie & Advies, Noord, West en Zuid, in eerste instantie voor de duur van een jaar.’

Trainee Innovatielab Atlant

‘Een innovatielab creëren en deze op een organische manier verweven in de organisatiecultuur’

Beleidsondersteuner Bevolkingsonderzoek Oost

‘Een innovatielab creëren en deze op een organische manier verweven in de organisatiecultuur’

Trainee Innovatielab Atlant

‘Een innovatielab creëren en deze op een organische manier verweven in de organisatiecultuur’

Trainee Innovatielab Atlant

‘Een innovatielab creëren en deze op een organische manier verweven in de organisatiecultuur’

Trainee Innovatielab Atlant

‘Een innovatielab creëren en deze op een organische manier verweven in de organisatiecultuur’

ervaringen:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pharetra, neque et ornare vestibulum, lacus ipsum posuere nisi, ullamcorper pellentesque lorem mauris a augue.

Piet Jan Klaasen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pharetra, neque et ornare vestibulum, lacus ipsum posuere nisi, ullamcorper pellentesque lorem mauris a augue.

Piet Jan Klaasen