Ben jij Oranye?
Word onze Oranye trainee

Wanneer ben je Oranye?

Jezelf maatschappelijk betrokken voelen geeft jouw energie. Je hebt een hart voor de zaak. Het bedrijfsleven en harde commercie trekken jou minder. Liever zet je jouw talenten in voor non-profit organisaties, als zorg, onderwijs en andere maatschappelijke organisaties. Omdat jij het belangrijk vindt om mens en organisatie centraal te stellen. Herken jij jezelf in deze drive?

Hoe ben je Oranye?

Je bent reflectief naar jezelf. Je weet goed te benoemen waar je goed in bent en ook wat je nog wil ontwikkelen. Als iets niet goed gaat, kijk je eerst naar jezelf: wat had je beter kunnen doen. Je durft je grenzen te verleggen, maar ze ook aan te geven. En als het nodig is, laat je ook de organisatie in de spiegel kijken. Je durft een rebel te zijn en je weet met de flow mee te gaan wanneer nodig. Je weet je eigen verrassende ideeën en de strategie van de organisatie te verbinden om het concreet te maken. Je bent niet bang om dingen anders te denken en te doen. Jij durft buiten de lijntjes te kleuren. Je schakelt en verbindt gemakkelijk tussen verschillende niveaus en doelgroepen.

Wat breng jij als Oranye?

Zit het in jou om meteen aan de slag te gaan bij een organisatie waar je ècht het verschil mag maken, dan ben je Oranye. Je hebt snel inzicht in nieuwe omgevingen, luistert goed wat er speelt en gaat dan daadkrachtig aan de slag, in verbinding met alle betrokkenen. Je gaat in overleg met ons aan de slag bij een non-profit organisatie bij jou in de regio. Organisaties in de zorg, het onderwijs en het maatschappelijk midden kennen veel uitdagingen door steeds veranderende wet- en regelgeving en door de voortdurend in beweging zijnde omgeving. Op welke opdracht je ook start, je zult altijd een vertaler zijn van strategie naar uitvoering en andersom. Je vertaalt nieuwe thema’s naar de organisatie en de medewerkers toe. En je verbindt de organisatie naar stakeholders op elk niveau. Vertalen betekent dus verbinden, schakelen en realiseren. Zo help je non-profit organisaties echt innoveren. Je houdt van een pittige uitdaging. Je durft vragen te stellen en nieuwe voorstellen te doen ook buiten de gebaande paden. Heb je er al zin in en ben jij er klaar voor?

Welke rollen ga je vervullen bij Oranye?

Voorbeelden van Oranye opdrachten:

  1. Het creëren en aanjagen van een innovatielab bij de zorgorganisatie. Het doel is een organisch innovatielab te creëren, waarmee er een continue betrokken, proactieve en meedenkende houding wordt gecreëerd bij medewerkers en vrijwilligers.

  2. Beleidsmedewerker bij de screeningsorganisatie. De opdracht is om voor het bevolkingsonderzoek darmkanker en het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker de processen te ondersteunen en te vernieuwen, werk voor te bereiden en met een frisse kijk nieuwe mogelijkheden te exploreren.

  3. Kwaliteitsmedewerker finance bij de screeningsorganisatie. Het doel van de opdracht is om voor de gehele organisatie een systeem van kritieke prestatie indicatoren (KPI’s) op te zetten; in overleg met medewerkers KPI’s te formuleren, te implementeren en regie te voeren hierop; de dilemma’s te signaleren tussen de dagelijkse praktijk en de behoefte van de cliënt en/of de visie van de organisatie; van daaruit beleid en werkprocessen op te stellen en om op persoonlijke kracht mensen in beweging te krijgen.

  4. In ondersteuning van de interim bestuurder langs de vijf disciplines de organisatie opnieuw opbouwen. Er dienen businesscases opgezet te worden voor deze vijf disciplines. Samen met de medewerkers en professionals de financieringsstromen per discipline in kaart brengen en daarvoor een businessplan maken en implementeren.

Bij Oranye volg je een intensief traineeprogramma

Een eerste uitdagende opdracht bij een onbekende non-profitorganisatie voelt altijd als een sprong in het diepe. Elke organisatie kent zijn eigen dynamiek en vraagt om een andere aanpak. Om hierin je eigen weg te vinden, je talenten te leren kennen en te ontdekken hoe je die optimaal kunt inzetten, volg je samen met de andere young Oranye professionals elke twee weken het ontwikkelprogramma. Het is een gevarieerd, intensief en uitdagend programma waarin je interactieve trainingen volgt om jouw leiderschap te leren kennen en toe te passen.

Daarnaast is er alle ruimte om je ervaringen te delen, vragen uit de praktijk in te brengen en te leren van jouw collega’s. Met de fieldmanager en je opdrachtgever bespreek je de ontwikkeling die je doormaakt en de punten waaraan je kan werken. Ook heb je je eigen expertise coach die richting kan geven binnen het thema van de opdracht waaraan je gaat werken.

Daarnaast leer je tijdens het ontwikkelprogramma vaardigheden als projectmatig en procesmatig werken, wordt er uiteraard aandacht besteed aan de organisatie contexten en stroop je de mouwen op tijdens zogenaamde Experience Days op basis van serious gaming.

Wanneer kun je bij Oranye solliciteren?

Altijd! Want er zijn voortdurend opdrachten en projecten beschikbaar waar je op kunt instromen. Bij organisaties door heel Nederland. Heb je net een WO-opleiding afgerond? Dat mag een studie zijn dat aansluit bij een van onze domeinen, maar dat is geen vereiste. Als jij je talenten en kennis maar wil inzetten en wil doorleren! En als jij denkt dat je Oranye genoeg bent 😉 Nieuwgierig en enthousiast? Solliciteer dan meteen via de onderstaande button!