Uitdagingen in de zorg:
Laat jong talent de impuls zijn

De dynamiek ook zichtbaar in jouw zorgorganisatie

De zorgsector is één van de meest spraakmakende sectoren van ons land. Het is een sector die iedereen raakt en waar iedereen een mening over heeft. Als bestuurder, directeur of ondernemer weet je als geen ander hoe de sector écht functioneert. Welke uitdagingen er op dit moment zijn. En welke toekomstige uitdagingen er aan komen. De thema’s zijn divers. En, het zijn er vooral véél. Je werk lijkt op schaken op meerdere borden tegelijk. Op het ene bord werk je aan de strategische positionering van jouw organisatie op de arbeidsmarkt. Op een ander bord probeer je productie, formatie en kwaliteit met elkaar in de pas te houden. Elders word je verrast door een verandering van financiering waardoor een investeringsbeslissing van twee jaar geleden onverstandig blijkt te zijn.

Je moet rekening houden met diversiteit, de veranderende zorgconsument én de veranderende zorgprofessional, de mindshift die gaande is in het denken óver zorg, online zorg, big data, artificiële intelligentie… Bestaat het ziekenhuis nog wel in de huidige vorm over 20 jaar? Welke zorg hebben de toekomstige cliënten binnen de VVT nodig? Welk vastgoed past bij de toekomst? Hoe de organisatie in te richten, hoe leiding te geven? Zelforganisatie of toch met duidelijke aansturingslijnen?

Oranye-talent

Juist door de veelheid aan thema’s en de snelheid van verandering kan de inzet van trainees helpen. Nog maar pas geleden afgestudeerd, is een trainee in staat de nieuwste inzichten binnen en buiten het eigen vakgebied te verbinden aan de uitdagingen van jouw organisatie. De jongste generatie benadert uitdagingen op een vernieuwende wijze en helpt zo veranderingen te realiseren die écht het verschil kunnen maken. Door hun open benadering brengen zij verwondering en cultuurverandering mee. Tegelijkertijd wordt vernieuwing en versnelling op gang gebracht. Zij leren jou hoe de jongste generatie denkt, werkt en hoe je hiervan gebruik kunt maken. Maar ook maken zij het grote verschil duidelijk tussen de huidige populatie medewerkers én cliënten en de toekomstige.

De trainees zelf ontwikkelen zich door de nieuwe omgeving en uitdagingen razendsnel. Zij leren zichzelf beter kennen, hun kwaliteiten en competenties ontplooien en geven samen met jou richting en impuls aan de start van hun loopbaan.

Is mijn zorgorganisatie geschikt?

De plek van jouw organisatie in de zorgketen is niet bepalend. Jeugdzorg, welzijn, VVT, VG, GGZ of ziekenhuis, RIBW of MEE… zonder iedereen te willen noemen: het gaat om de uitdaging die er ligt, de verandering die je zoekt en de nieuwsgierigheid naar de nieuwe generatie academici en professionals. Een uitdagende opdracht, tijd en ruimte om samen optimaal gebruik te maken van het Traineeship, ‘goed opdrachtgeverschap’, enthousiasme en energie om het avontuur aan te gaan – al deze elementen zitten in de ménsen in een organisatie, en kunnen óveral gevonden worden! 

Vanuit onze verjongende en vernieuwende blik hopen wij jong talent en uw organisatie met elkaar te verbinden in interessante en grensverleggende opdrachten. Oranye wil graag nieuwe invalhoeken en creatieve energie brengen in uw organisatie.

Wij hopen je hiermee een goed beeld te hebben gegeven van de meerwaarde van ons traineeship en wij hopen je nieuwsgierig te hebben gemaakt naar de mogelijkheden. Bent je benieuwd? Dan gaan wij graag met je in gesprek om jouw behoefte en ideeën nader uit te werken en op maat te maken naar gelang jouw wensen voor een eventuele opdracht.

Samenwerken met Oranye

Samen met jou beginnen we met een goede inventarisatie van de opdracht. Na het akkoord op de opdrachtformulering en het wervingsprofiel zoeken wij geschikte kandidaten voor de trainee-opdracht. Van elke kandidaat maken we een profielanalyse (ODC) waaruit kwaliteiten en ontwikkelpotentieel blijkt. De meest geschikte kandidaten stellen wij aan de opdrachtgever voor, waaruit we vervolgens samen de meest passende trainee kiezen. De trainee start op de opdracht en wordt gedurende het traject intensief begeleid zowel op persoonlijke ontwikkeling als (inhoudelijk) op de opdracht. Naast een-op-een begeleiding volgt de trainee eens per twee weken de trainee-opleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het doel van het traineeship is dat opdracht, training en begeleiding elkaar versterken. Daardoor kan de trainee zich razendsnel ontwikkelen en dat draagt bij aan de kwaliteit van de uit te voeren opdracht. De ontwikkeldoelen van de trainee worden door assessments, coaching, begeleiding en het persoonlijk ontwikkelplan gemonitord, gestimuleerd en aangestuurd. Meer informatie over het traineeship kun je vinden op de pagina Traineeship.

De belangrijkste specificaties van ons traineeship:


 • De minimale duur van een opdracht is een half jaar.
 • Het traineeship van Oranye duurt twee jaar.
 • De trainee vervult 2 tot 4 opdrachten bij verschillende opdrachtgevers in zorg, onderwijs en maatschappelijke organisaties.
 • Jong talent (WO) selecteren wij op competenties, ontwikkelpotentieel en ‘veranderbereidheid’
 • Jong talent met 0-3 jaar werkervaring

Voorbeelden van rollen waarin de trainee kan acteren:


 • Projectleider
 • Projectsecretaris
 • Onderzoeker
 • Beleidsmedewerker
 • Specialist
 • Assistant-to-positie
 • Aanjager innovatie

Benieuwd naar Oranye?

ervaringen:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pharetra, neque et ornare vestibulum, lacus ipsum posuere nisi, ullamcorper pellentesque lorem mauris a augue.

Piet Jan Klaasen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pharetra, neque et ornare vestibulum, lacus ipsum posuere nisi, ullamcorper pellentesque lorem mauris a augue.

Piet Jan Klaasen