De onderwijssector:
Laat talent de impuls zijn

De dynamiek ook zichtbaar in jouw onderwijsinstelling

Onderwijs, wie is er niet mee groot geworden! De sector die altijd voor iedereen vol in de schijnwerpers staat. Of het de ouder is op zoek naar de eerste stappen in de ontwikkeling van hun kind, de leerling die zich wil voorbereiden op later of de student die al midden in later zit. Of de politiek, de opinie die er altijd iets van vindt. Als bestuurder, directeur of ondernemer, het is altijd een grote dynamische uitdaging. Daar is inmiddels een extra uitdaging bijgekomen; de altijd al dynamische wereld van ontwikkeling heeft een versnelling geraakt die grote impact heeft op het leren. Inzichten in leren, het brein maar ook de leercontext, komen in een tsunami het onderwijsveld in. Tegelijkertijd beleven wij het besef dat onze organisaties dat tempo van verandering maar moeilijk bijhouden. Veranderbereidheid stijgt niet met het stijgen van de leeftijd van organisaties. Diversiteit ook niet. En ondanks het feit dat de grootste onderwijs gebruikers jong zijn, het zijn de ouderen die onderwijs geven, faciliteren en organiseren.
In het onderwijs ervaar je iedere dag de impact van jong, leergierig, dynamiek en toch in onze organisatie zien we het weinig terug.

Oranye-talent

Juist door de inzet van jong talent kan je de snelheid van veranderen bevorderen. Talent niet als onderwijsgenieter maar als impuls om onderwijs te vernieuwen. Nieuwe inzichten inbrengen, projectmatig werken, deadlines, omdenken, groepsgewijs en niet in structuren maar in mogelijkheden. Gewoon omdat ze het nog nooit gedaan hebben. Omdat ze met iedereen durven uit te proberen. Zonder faalangst. Met veel energie en pas verworven ideeën en technieken.
De trainees zelf ontwikkelen zich door de nieuwe omgeving en uitdagingen razendsnel. Zij leren zichzelf beter kennen, hun kwaliteiten en competenties ontplooien en geven samen met jou richting en impuls aan de start van hun loopbaan.

Is mijn onderwijsinstelling geschikt?

De plek van jouw organisatie in de keten is niet bepalend. Kinderopvang, Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, MBO, HBO, WO, volwassen Onderwijs, particulier… zonder iedereen te willen noemen: het gaat om de uitdaging die er ligt, de verandering die je zoekt en de nieuwsgierigheid naar de nieuwe generatie talenten. Een uitdagende opdracht, tijd en ruimte om samen optimaal gebruik te maken van het Traineeship, ‘goed opdrachtgeverschap’, enthousiasme en energie om het avontuur aan te gaan – al deze elementen zitten in de ménsen in een organisatie, en kunnen óveral gevonden worden!

Vanuit onze verjongende en vernieuwende blik hopen wij jong talent en uw organisatie met elkaar te verbinden in interessante en grensverleggende opdrachten. Oranye wil graag nieuwe invalhoeken en creatieve energie brengen in uw organisatie.

Wij hopen je hiermee een goed beeld te hebben gegeven van de meerwaarde van ons traineeship en wij hopen je nieuwsgierig te hebben gemaakt naar de mogelijkheden. Bent je benieuwd? Dan gaan wij graag met je in gesprek om jouw behoefte en ideeën nader uit te werken en op maat te maken naar gelang jouw wensen voor een eventuele opdracht.

Samenwerken met Oranye

Samen met jou beginnen we met een goede inventarisatie van de opdracht. Na het akkoord op de opdrachtformulering en het wervingsprofiel zoeken wij geschikte kandidaten voor de trainee-opdracht. Van elke kandidaat maken we een profielanalyse (ODC) waaruit kwaliteiten en ontwikkelpotentieel blijkt. De meest geschikte kandidaten stellen wij aan de opdrachtgever voor, waaruit we vervolgens samen de meest passende trainee kiezen.

De trainee start op de opdracht en wordt gedurende het traject intensief begeleid zowel op persoonlijke ontwikkeling als (inhoudelijk) op de opdracht. Naast een-op-een begeleiding volgt de trainee eens per twee weken de trainee-opleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het doel van het traineeship is dat opdracht, training en begeleiding elkaar versterken. Daardoor kan de trainee zich razendsnel ontwikkelen en dat draagt bij aan de kwaliteit van de uit te voeren opdracht. De ontwikkeldoelen van de trainee worden door assessments, coaching, begeleiding en het persoonlijk ontwikkelplan gemonitord, gestimuleerd en aangestuurd. Meer informatie over het traineeship kun je vinden op de pagina Traineeship.

De belangrijkste specificaties van ons traineeship:


 • De minimale duur van een opdracht is een half jaar.
 • Het traineeship van Oranye duurt twee jaar.
 • De trainee vervult 2 tot 4 opdrachten bij verschillende opdrachtgevers in zorg, onderwijs en maatschappelijke organisaties.
 • Jong talent (WO) selecteren wij op competenties, ontwikkelpotentieel en ‘veranderbereidheid’
 • Jong talent met 0-3 jaar werkervaring

Voorbeelden van rollen waarin de trainee kan acteren:


 • Projectleider
 • Projectsecretaris
 • Onderzoeker
 • Beleidsmedewerker
 • Specialist
 • Assistant-to-positie
 • Aanjager innovatie

Benieuwd naar Oranye?

ervaringen:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pharetra, neque et ornare vestibulum, lacus ipsum posuere nisi, ullamcorper pellentesque lorem mauris a augue.

Piet Jan Klaasen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pharetra, neque et ornare vestibulum, lacus ipsum posuere nisi, ullamcorper pellentesque lorem mauris a augue.

Piet Jan Klaasen